Αλέξης Σαββόπουλος

Τα ξεκάθαρα μηνύματα του Καρυπίδη σε ομάδα και κόσμο

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για το μήνυμα που έστειλε ο Καρυπίδης ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, τοποθετώντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης συνηθίζει πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος να στέλνει το δικό του μήνυμα. Με μια συνολική τοποθέτηση που εκφράζει τους στόχους της ιδιοκτησίας για τη νέα σεζόν και βάζει το ύψος στον πήχη των προσδοκιών.

Φέτος είναι η αλήθεια ότι ο ισχυρός άνδρας τον τοποθέτησε αρκετά ψηλά. Δεν κρύφτηκε, δεν έπαιξες με τις λέξεις. Μίλησε ανοικτά για το βήμα παραπάνω, κάνοντας λόγο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες για την καλύτερη ομάδα στη σύγχρονη ιστορία του club. Ξεκαθαρίζει σαφέστατα ότι πέρα από τις κατά καιρούς παραδοχές περί αναζήτησης ποδοσφαιριστών σε συγκεκριμένες θέσεις (στόπερ, αμυντικό χαφ και ίσως και ένα ακόμη σέντερ φορ), το υφιστάμενο ρόστερ θεωρείται από τον ίδιο και τους υπεύθυνους του αγωνιστικού σχεδιασμού ικανό και αρκετό ώστε να περάσει πάνω από τον υψηλό πήχη που πλέον ξεκάθαρα έχει τεθεί.

Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα μήνυμα στήριξης της ομάδας, με δύο αστερίσκους, έναν προς το τεχνικό team και ένα προς τον κόσμο. Από τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές προσδοκά τη δικαίωση των διοικητικών προσπαθειών να έρθουν παίκτες εγνωσμένης αξίας. Να αυξηθεί κι άλλο ο εσωτερικός ανταγωνισμός, να καλυφθούν οι περσινές αδυναμίες με… ψώνια από το πάνω ράφι. Ουσιαστικά ρίχνει το γάντι στον Μπούργος από τον οποίο περιμένει να πάρει αυτό το ποιοτικό υλικό, να του δώσει ταυτότητα και να δημιουργήσει μια ελκυστική ομάδα που θα αρέσει στον κοινό της και θα μπορέσει να πραγματοποιήσει πορεία πρωταθλητισμού στις εγχώριες διοργανώσεις μετά την αποτυχία να προχωρήσει παραπέρα στην Ευρώπη.

Ο Καρυπίδης πίστευε ότι ο Αρης θα κατάφερνε τουλάχιστον να διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους του conference, δημιουργώντας υπεραξία αλλά και τις προϋποθέσεις να εκπληρωθεί στο ακέραιο το μεταγραφικό πλάνο. Δεν συνέβη και πλέον το βάρος πέφτει ξεκάθαρα στο πρωτάθλημα και το κύπελλο με μια ακόρεστη δίψα οι δυο συνεχόμενες χρονιές που η ομάδα τερματίζει 3η να έχει και συνέχεια. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος που ο Καρυπίδης θεωρεί ότι ωρίμασαν οι συνθήκες, η 2η θέση προσφέρει μια θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και επειδή με την κατακρήμνιση του ελληνικού ποδοσφαίρου στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, άλλες τέτοιες προκλήσεις δεν θα υπάρξουν σύντομα, παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Αρης οφείλει να είναι στους διεκδικητές της.

Ο Καρυπίδης έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια. Βεβαίως ο κόσμος του Άρη σε δύο συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες όχι απλώς δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες, αλλά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε λογική. Στον αγώνα με την Γκόμελ, έναν οπωσδήποτε αντιεμπορικό αντίπαλο όπου η πρόκριση έμοιαζε για τον Άρη σχετικά εύκολη, το γήπεδο σχεδόν γέμισε, στον δε αγώνα με την Μακάμπι, όπου ο Άρης σίγουρα δεν ήταν το φαβορί μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα και το κυριότερο δεν σκορπούσε αισιοδοξία πρόκρισης με βάση την εικόνα του πρώτου αγώνα, και δύο ημέρες πριν το τριήμερο της Παναγίας όπου η χώρα παραδοσιακά βρίσκεται σε διακοπές, το γήπεδο ξεχείλισε από άκρο σε άκρο και σε όλες τις θύρες ή πληρότητα ήταν 100 %. Ο κόσμος του Άρη έδειξε ότι είναι παρόν σε κάθε κρίσιμη διεκδίκηση και θα είναι παρόν και μελλοντικά, αρκεί και το αγωνιστικό τμήμα, σύσσωμο, να ανέλθει στο ύψος των περιστάσεων, των απαιτήσεων και των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν και συνεχίζουν να καλλιεργούνται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x